30 Mayıs 2013 Perşembe

ÖSYM DGS Başvuruları Başladı – DGS 2013 Başvuru Kılavuzu ve Tüm Detayları

ÖSYM DGS Başvuruları Başladı – DGS 2013 Başvuru Kılavuzu ve Tüm Detayları

21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak DGS sınavına girecek olan öğrenciler, şimdiden zaman kaybetmeden başvuru yaparak bütün hazırlıklarınızı eksiksiz yapmak için guncel724.com sayfamızı takip ederek ne gerekiyorsa şartları neyse burayı takip ederek eksiksiz olarak başvuru yapıp sınava giriş yapabilirsiniz. Aksi takdirde o kadar çalış didin bütün emekler boşa gitmesin şimdiden başarılar dileriz.111
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre; Meslek Yüksek okulları ile Açık öğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri, 27 Mayıs 2013 tarihinde başlayacak, 5 Haziran 2013 tarihinde sona erecektir.
Sınava, meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksek okulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.
Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2013-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
2013 DGS’ye Kimler Başvurabilecek?
2 yıllık önlisans programı mezunlarının 4 yıllık fakültelere geçişleri için yapılacak olan sınava ilişkin başvuruların detayları şu şekilde:
Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler.
İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.
DGS’ye Kimler Başvuramayacak?
Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuru hakları bulunmamaktadır.
2013 DGS Başvuru Tarihleri
2013 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, 27 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında olacak. Adaylar DGS başvuruları için 50 TL ücret yatıracak.
Başvuru ücretlerinin yatırılacağı bankalar başvuru kılavuzunda açıkladı. İsteyen adaylar online olarak ÖSYM’nin sitesinden de başvuru ücretlerini yatırabilecek. ÖSYM’nin sitesinden ödeme yapmak için tıklayınız..
2013 DGS Sınav Ücretlerinin Yatırılacağı Muhtemel Bankalar
• Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
• Deniz Bank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
• Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
• T.C. Halk Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
• T.C. Ziraat Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
• Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
• Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
• Vakıf Bank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
2013 DGS Sınavının Uygulanması
2013 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 21 Temmuz 2013 tarihinde tek oturumda ve muhtemelen 40 il merkeziyle Lefkoşa’da uygulanacak.
2013 DGS Soru Sayıları ve DGS Sınav Süresi
2013 DGS’de adaylar 80 sayısal; 80 sözel olmak üzere toplam 160 soruyu cevaplandıracaklar. DGS sınav süresi 180 dakika olacak. Sınav saat 09.30′da başlayacak ve 12.30′da sona erecek.
2013 DGS Sonuçlarına Göre Üniversite Kayıtları
21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak DGS sonuçlarına göre başarılı olan adayların üniversite kayıtları 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder