21 Mayıs 2013 Salı

Kurtların Yaşamı Ve Özellikleri

Kurtlar kuyruklarını çoğu zaman yatay ya da hafif dik tutarlar.Kurtların kafatasları çok farklıdır Göz yüksekliği, kulak içi, Praesphenoid, Basis vomerus, Fissura petrobasialis, çene ve kesicı dişler kurtlarda farklıdır.Biliyormusunuz Kurtlar senede bir kez yavru yaparlar.Yavru Kurtlar böcek yiyerek beslenirler. Kurtlar en çok otobur memeliler ile beslenir, ama daha iyi bir şey bulamayınca kemirgenler ve kuşlar gibi küçük hayvanları avlar ve yerler.

Tarihin başlangıcından itibaren Kurtlar insanlarla birlikte yaşamışlardır.Ayrıca başlangıçta birbirlerine rakip olmuştur daha sonra insanlar Kurtlardaki yetenekleirn farkına varmışlar.Ve şimdilerde insanlara yardım eden köpeklere kadar uzanan çok güzel ve sıkı dostluklar kurmuşlardır.

Kurtların Köpeklerden daha büyük ve güçlü çene yapıları vardır ayrıca çok keskin dişlere sahiplerdir.Kurtların Dişlerinin uzunluğu 2.54 cm kadardır ve uca doğru giderken kıvrılır hafifçe.

Kurtların dünyasında koku önemli bir yer taşır.Koku yoluyla kurt avını,ailesini bulabir ve bir düşmanı sezebilirler.Köpeklerde olduğu gibi kurt bölgesini koku bırakarak belirler ve bu koku ile yine diğer sürülerin bölgesini tanımakta zorlanmazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder