26 Mayıs 2013 Pazar

Gülçin Santırcıoğlu Kimdir?

Gülçin Santırcıoğlu Nereli? Boyu Yaşı
Doğum Yeri: İzmir
Doğum Tarihi: 1977
Eğitim Durumu: Akademi
Bu gün Gülçin Santırcıoğlu hakkında sizlere tanıtmaya çalışacağız. “Elveda Rumeli” dizisiyle meşhur olup tanınan oyuncu yaşadığı ve doğduğu yer izmir’dir.gulçin-santircıoğluu
İlk ve orta öğrenimini İzmir Özel Fatih Lisesi’nde tamamladı. Sahne sanatlarına olan ilgisi ve yeteneği sebebiyle lisans eğitimi için Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na başvurdu ve şan eğitimi aldı. 2002 yılında doğduğu kenti bırakıp, İstanbul’a taşındı.
Annesi, babası ve kız kardeşi İzmir’de yaşıyor.İstanbul’da sesinin gelişimi için çok saygı duyduğu Gül Sabar ile şan eğitimine devam etti. Çeşitli gruplarla solist olarak sahne aldı, müzikten aldıklarını paylaşmak için “Ruhi Su Vakfı’nda” şan eğitmenliği yaptı. 1997 yılında kısa filmlerle başladığı oyunculuk serüveni 2004 yılında eşzamanlı olarak rol aldığı bir televizyon dizisi ve bir uzun metraj filmle farklı bir boyut kazandı. Rol aldığı “Türev” filmi Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kazandı. Filmdeki performansıyla çok takdir edildi ve ÇASOD tarafından “Umut Vaad Eden Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.Müzikal alanda sahne programlarının yanı sıra dizi müzikleri seslendirdi. 2006 yılında rol aldığı Semih Kaplanoğlu’unun “Yumurta” filmi “En iyi Film” dalında Altın Portakal aldı, ayrıca Avrupa Film Akademisi ödüllerinde 12, SİYAD ödüllerinde 9 dalda aday gösterildi. 2007 yılında rol aldığı Selim Evci’nin ilk uzun metraj filmi “İki Çizgi” 2008 sonbaharında vizyona girecek.
Kısa filmlere gönlünde ayrı bir yer ayıran oyuncunun çalıştığı kısa film yönetmenleri arasında Cemil Ağcıkoğlu bulunuyor. Ayrıca, 2008 Akbank Kısa Film Festivalinde “Kısa Film ve Oyunculuk İlişkisi” söyleşisine konuşmacı olarak katılmış olmaktan ayrıca mutluluk duydu.2008 Şubat ayında piyasaya çıkan BaDEM grubunun 2. albümünde “Kalpsiz” şarkısının akustik versiyonuna düet yaptı.Halen ATV’de yayınlanan “Elveda Rumeli” dizisinde rol aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder