4 Haziran 2013 Salı

Windows 8.1 İle İlgili Faydalı Bilgiler

Microsoft’un son işletim sistemi Windows 8 çıkalı kısa bir süre olmasına rağmen Microsoft Windows 8 ile ilgili olarak çok büyük bir güncelleme yapacağını duyurmuştu. Bunun en büyük nedeni ise şüphesiz ki kullanıcılarınWindows 8 işletim sistemine tam olarak adapte olamamasıdır. Bildiğiniz üzere Microsoft sil baştan yenilikçi bir tasarım yaparak Windows 8′i hazırlamıştı. Ancak Windows 8′in yapısı daha çok dokunmatik cihazlara göre tasarlanmıştı. Dokunmatik desteği olan monitör veya tabletlerde Windows 8 çok daha verimli ve kullanışlı bir hale geliyordu. Ancak pek çok kullanıcı Windows 7′den sonra Windows 8′e bir türlü alışamamıştı ve bu nedenle Windows 8′e geçiş yapmayan pek çok kullanıcı da bulunmak. Çoğu kişi Windows’un neredeyse bütün sürümlerinde yer alan başlat menüsünün kaldırılmasından pek hoşnut olmamıştı. Başlat menüsü her ne kadar Windows 8′den kaldırılmış olsa da çeşitli yöntemler ile başlat menüsü tekrardan geri getirilebiliyordu.  Microsoft bunun farkında olacak ki Windows 8.1 sürümü ile birlikte başlat menüsünü işletim sistemine geri getiriyor.  Windows 8.1 ile beraber gelecek olan yeniliklere ve güncellemelere şöyle bir bakacak olursak :
Windows 8.1 Güncellemesi
  • Kişiselleştirilebilir başlangıç ekranı  : Windows 8.1 güncellemesi ile birlikte artık işletim sisteminde yer alan başlangıç menüsünü büyük ölçüde kişiselleştirme imkanınız olacak. Bildiğiniz üzere daha önce ki başlangıç menüsünde ki uygulamaların yerlerini değiştirmek ve yeni uygulanmalar eklemek dışında pek fazla değişiklik yapamıyorduk.
  •  Başlat Menüsü:  Windows 8 işletim sistemine alışamayan pek çok kullanıcının ortak derdi başlat menüsü Windows 8.1 güncellemesi ile birlikte sisteme ekleniyor. Artık dilerseniz başlat menüsünü aktif edebilir ve alışmış olduğunuz Windows deneyimini daha kolay sağlayabilirsiniz.
  • SkyDrive: Son dönemlerde epey revaçta olan bulut depolama sistemini kullanan Microsoft uygulaması SkyDrive da güncellemeden nasibini alacak ve daha kullanışlı bir hale getirilecek ve Windows 8.1 güncellemesi ile birlikte default olarak gelecek.
Windows 8.1 çıkış tarihi ile ilgili olarak net bir tarih olmasa da bu güncellemenin bir kaç hafta içerisinde çıkacağı bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder