30 Mayıs 2013 Perşembe

ÖSYM DGS Başvuruları Başladı – DGS 2013 Başvuru Kılavuzu ve Tüm Detayları

ÖSYM DGS Başvuruları Başladı – DGS 2013 Başvuru Kılavuzu ve Tüm Detayları

21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak DGS sınavına girecek olan öğrenciler, şimdiden zaman kaybetmeden başvuru yaparak bütün hazırlıklarınızı eksiksiz yapmak için guncel724.com sayfamızı takip ederek ne gerekiyorsa şartları neyse burayı takip ederek eksiksiz olarak başvuru yapıp sınava giriş yapabilirsiniz. Aksi takdirde o kadar çalış didin bütün emekler boşa gitmesin şimdiden başarılar dileriz.111
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre; Meslek Yüksek okulları ile Açık öğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri, 27 Mayıs 2013 tarihinde başlayacak, 5 Haziran 2013 tarihinde sona erecektir.
Sınava, meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksek okullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksek okulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.
Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2013-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
2013 DGS’ye Kimler Başvurabilecek?
2 yıllık önlisans programı mezunlarının 4 yıllık fakültelere geçişleri için yapılacak olan sınava ilişkin başvuruların detayları şu şekilde:
Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilirler.
İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur.
DGS’ye Kimler Başvuramayacak?
Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuru hakları bulunmamaktadır.
2013 DGS Başvuru Tarihleri
2013 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, 27 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında olacak. Adaylar DGS başvuruları için 50 TL ücret yatıracak.
Başvuru ücretlerinin yatırılacağı bankalar başvuru kılavuzunda açıkladı. İsteyen adaylar online olarak ÖSYM’nin sitesinden de başvuru ücretlerini yatırabilecek. ÖSYM’nin sitesinden ödeme yapmak için tıklayınız..
2013 DGS Sınav Ücretlerinin Yatırılacağı Muhtemel Bankalar
• Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
• Deniz Bank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
• Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
• T.C. Halk Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
• T.C. Ziraat Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
• Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
• Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
• Vakıf Bank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
2013 DGS Sınavının Uygulanması
2013 DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 21 Temmuz 2013 tarihinde tek oturumda ve muhtemelen 40 il merkeziyle Lefkoşa’da uygulanacak.
2013 DGS Soru Sayıları ve DGS Sınav Süresi
2013 DGS’de adaylar 80 sayısal; 80 sözel olmak üzere toplam 160 soruyu cevaplandıracaklar. DGS sınav süresi 180 dakika olacak. Sınav saat 09.30′da başlayacak ve 12.30′da sona erecek.
2013 DGS Sonuçlarına Göre Üniversite Kayıtları
21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak DGS sonuçlarına göre başarılı olan adayların üniversite kayıtları 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında olacak.

Karadayı 34. Bölüm Fragmanı izle 03 Haziran 2013 ATV Yeni Fragman

Karadayı 34. bölüm yeni fragmanı yayınlandı ve 03 Haziran 2013 Pazartesi akşamı ATV ekranlarında olacak! Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel'in paylaştığı dizi Karadayı 34. bölüm yeni fragmanı yayınlandı. 03 Haziran2013 akşamı atv ekranlarında yeni bölümüyle yine fırtınalar estirecek. AY Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği dizide yönetmeliği Cem Karcı ve Uluç Bayraktar üstlenmiş. Karadayı dizinin senaristliğini ise iki bayan Eylem Canpolat ile Sema Ergenekon paylaşıyor. Karadayı . bölüm fragmanı hakkındaki yorumlarınızı yorum kısmında paylaşabilirsiniz. 03 Haziran 2013 Pazartesi günü ekranlara gelecek Karadayı .bölüm fragmanı yazımızın devamındadır. Karadayı dizisi 34. bölüm fragmanı yayınlandı. Karadayı 34. bölüm 03 Haziran 2013 akşamı atv erkanlarında olacak. Karadayı dizisinin 34. bölüm fragmanı aşağıda verilmiştir. Karadayı 34. bölüm 1. , 2. ve 3. fragmanı yayınlandı ve 03 Haziran 2013

8. Sınıf SBS Puan Hesaplama 2013

İlköğretim 8 inci sınıflarda Seviye Belirleme Sınavına katılacak olan adayların puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek bir puan türünde hesaplanır. a) Her adayın cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. b) Seviye Belirleme Sınavı yapılacak derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir. c) Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak, geçerli cevaplara karşı gelen ham puanlar bulunur. Şekilli sorulardan muaf olarak değerlendirmeye alınacak engelli adayların ham puanları hesaplanırken önce her test için yanlış cevap sayısının üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak, geçerli cevaplara karşı gelen geçici ham puanlar bulunur. Bulunan geçici ham puanlar testlerdeki toplam soru sayılarına dönüştürülerek, değerlendirmeye esas ham puanlar hesaplanır. Böylece her aday için beş ayrı ham puan hesaplanır. ç) Tüm adayların ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur. d) Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır. e) Adayın her bir teste ait standart puanı; o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir. f) Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur. g) Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Ağırlıklı Standart Puan (ASP) bulunur. Ağırlıklı standart puan hesaplanırken kullanılacak ağırlık katsayıları aşağıda verilmiştir. Dikkat: SBS puan hesaplamaları 09 Haziran 2012 SBS'de sorulan sorulara ve sınava giren adayların bu sorulara verdikleri cevaplara göre hesaplanmış olan puanlardır. 2013 SBS de hem soruların niteliği hem de sınava giren öğrencilerin nitelik ve niceliği farklı olacağından SBS puanlarının hesaplanışında farklılıklar oluşacaktır. Bu sebeple, bu sayfada hesaplanan puanları size fikir vermesi amacıyla kullanınız. Bu programı kullanan adayların ve rehber öğretmenlerin bu sene SBS puanlarının farklı oluşacağını göz önünde tutmaları gerekir. Liselere Giriş Puan Gösterimleri 2012 Yılı I. Yerleştirme Sonuçlarına Göre Liselerin Tavan Taban Puan listeleridir.

YouTube MP3 Dönüştürücü indir Youtube Mp3 dönüştürücü 2013

Youtube, 2005 yılından bu yana Google bünyesinde video barındırma sitesi olarak internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Youtube veya bilgisayarınızdaki videoları nasıl .mp3 formatına dönüştürebilirim diyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere mp3 dönüştürücü program ve siteleri vermeye çalışacağız. İlk önce YouTube-mp3.org ile başlayalım YouTube-mp3.org kolay çevrimci hizmetidir ve mp3 videoları dönüştürmek için kullanılıyor. Bir hesaba gerek yok, ihtiyacınız olan tek şey bir YouTube URL. .mp3 en kısa sürede, video dosyanizda olan audiotrack'i gönderdiğiniz anda dönüştürmeye başlayacaktır ve download olarak istediginiz yere yüklemeye hazır olacaktır. Sagliktanhaber.com Tüm dönüştürme işlemi bizim altyapı hizmetlerden alınacaktır. Bundan dolayı sistem yazılımı platformdan bağımsız olmaktadır: Mac, Linux Bilgisayar ya da bir iPhone ile kullanabilirsiniz. Tüm dönüşümleri yüksek kalite modunda, asgari 128 kBit/s bir bitrate ile perfomans olacaktır. Merak etmeyin, bizim hizmetimiz tamamen ücretsizdir. Video başına yükleme için sadece 3-4 dakika gerekiyor. Video2mp3.at Günlük internet kullanımı düzenli olarak İnternet kullanıcılarının ve online sosyal medya platformları çeşitli kullanır. Youtube bu platformlarda biridir ve yükleme ve yayınlama kendi videoları veya çeşitli alanlardan online video çeşitli dikkate yeteneği sağlar. Birçok kullanıcı, bilgisayarınızda yerel olarak YouTube videolarını kaydetmek ya da MP3 dosyalarının içine müzik videoları dönüştürmek ve kendi bilgisayarınızda kullanmak istiyorum. YouTube bu işlevi sunmuyor çünkü bu genellikle mümkün değildir. YouTube videolarını indirmek veya müzik dosyalarını dönüştürmek için bilgisayarda yüklü olabilir Youtube dönüştürücü ile de mümkündür. Dönüştürücü bir çoğunluğu Youtube Video Converter vardır. Bu yerel, MP3 dosyaları veya diğer müzik formatlarını YouTube videoları ses parçaları dönüştürmek ve kaydetmek bilgisayar kullanıcıları tarafından kurulabilen bir yazılımdır. Sagliktanhaber.com Bunun için, YouTube videoları sadece URL çeviri. Bu YouTube URL durum her videonun ses sicili ses dönüştürücü kayıt özelliği var.Bilgisayar kullanıcısı yeri kendiniz ayarlayın ve müzik dosyalarını yerel müzik klasörüne doğrudan oluşturulan bu şekilde kaydedebilirsiniz. Birçok durumda, Youtube Video Converter ayrıca müzik dosyalarının kalitesini bireysel olarak belirlenir olasılığı. Sagliktanhaber.com Bu Youtube müzik videoları indirmek için kendi müzik kütüphanesi genişletmek için, sadece çok serbestçe kullanılabilir bir itimat ve kısmen Youtube Video Converter gerekir. Ücretsiz olarak Free YouTube to MP3 Converter verebiliriz.. Ücretsiz YouTube to MP3 Conveter programı ile YouTube videolarındaki müzikleri, şarkıları, konuşmaları veya diğer çeşitli sesleri bilgisayarınıza indirip onları MP3 dosyası olarak kaydetmet artık tek bir tıklama ile mümkün. .flv uzantılı dosyaları .mp3'e çevirmenin en hızlı yollarından biri artık karşınızdaki bu ücretsiz mp3 indirme programı. Yapmanız gereken sadece görüntüye ait YouTube linkini veya MP3 olarak seslerini almak istediğiniz flv dosyasının konumunu programa girmek. Tamamen güvenli olan program hiçbir spyware ve adware içermemektedir, kullanımı ve arayüzü çok basit olan program üstelik ücretsiz olarak size en sevdiğiniz kliplerin veya görüntülerin seslerini mp3'e dönüştürmenize olanak tanıyor. Youtube mp3 dönüştürücü olarak kullanabileceğiniz bu başarılı program aynı zamanda sizlere tam olarak bir mp3 indirme programı çözümü sunmaktadır. İndirebileceğiniz adres: http://www.gezginler.net/indir/free-youtube-to-mp3-converter.html Sistem Gereksinimleri: Windows XP SP3, Vista, Windows 7 ve .Net Framework 2 SP2 Veya daha yeni olan video2mp3.net önerebiliriz.. Video2mp3 olarak biz tanınmış bir markayız. Lider ve Mp3 dönüştürücü dünyanın 1 numaralı ücretsiz Youtube servisi olduğumuz iddiasındayız. Biz çok benzersiz ve özel bir web aracı ile YouTube MP3 Converter hizmeti sunuyoruz. Bu web aracı basit gibi görünse de internette en gelişmiş ve özel yapılmış dönüştürme yazılımıdır. Amacımız her zaman Youtube Converter verimliliğini arttırmaktır. Servis internet üzerinden mp3 dönüştürücü en güvenilir video sitelerinder birisi. Site kullanıcılarına en hızlı mp3 dönüştürücü hizmeti verebilmek için günde 24 saat çalışan özel sunucular var! Bu hizmeti kullanmak için kayıt yaptırmanıza gerek yok. Tamamen sınırsız. youtubemp3donusturucu.com türk arakdaşlar tarafından yapılmış bir site.. Youtube Videolarını mp3 çeviren birçok masaüstü programı var. Bu Programlar tamamen ücretsiz olarak internetten ulaşabiliyorsunuz. Sagliktanhaber.com Bilgisayarınıza kaydedip istediğiniz youtube videosundaki mp3'ü ayırmanızı sağlar. Youtube mp3 dönüştürücü sitesi olarak masaüstü programı yerine bunu daha kolay hale getirmek için bir websitesi oluşturduk.Youtube linki yazıp dönüştürme butonuna tıkladığınızda sunucularımızdaki programlar youtube videosundaki mp3 ayırıp sizin indirebileceğiniz bir link haline getirir. Free Audio Converter Free Audio Converter ile mp3, wav, m4a, aac, wma, ogg formatları arasında dönüşüm yapabilirsiniz. Free Audio Converter tekli olarak veya çoklu olarak dönüşüm yapabiliyor. Her bir format için ayrı ayarları hafızasında saklayabiliyor. XP ve Vista ortamlarında çalışan Free Audio Converter ile ses dosyalarını kolaylıkla ve dilediğiniz ayarlar ile dönüşüm yapabileceksiniz. İndirebileceğiniz adres: http://www.gezginler.net/indir/free-audio-converter.html Free WMA to MP3 Converter Free WMA to MP3 Converter ile Windows Media dosyalarını mp3 formatına çevirebilirsiniz. Bu ücretsiz program *.wma *.asf, *.wmv uzantılarını desteklemektedir İndirebileceğiniz adres: http://www.gezginler.net/indir/free-wma-to-mp3-converter.html

50 Bin Emekliye 500 Lira Zam!

50 Bin Emekliye 500 Lira Zam!

Emeklilere müjde! yetmedi, yetiremedim demeyeceksiniz artık 500 bin emekliye 500 lira zam yapıldı bunu emeklilere duyurduk bizim müjdemiz ne olacak :)
50 bin emekliye 500 lira zam! Emekli Maaşlarına Zam, Emekli Zammı Ne Kadar Oldu?
Devlet Memurları Kanunu kapsamında Meclis’te kabul edilen değişikliğe göre, daire başkanlarının ek göstergeleri 3000′den 3600′e yükseltildi. Aslında bazı daire başkanları zaten yüksek ek göstergeye sahipti, başkanlık, genel müdürlük, üniversite daire başkanları ile bazı grup müdürleri de bunlara eklenmiş oldu. Bu düzenleme, kapsama giren daire başkanlarının bundan sonra yaklaşık 500 lira daha fazla emekli aylığı almaları anlamına geliyor.50 bin emekliye 500 lira zam emekli maaslarina zam
Emekliler de yararlanacak
Yapılan değişiklik sadece şu an görevde bulunan daire başkanlarına değil daire başkanlığı yapmış emekli memurlara da yansıyacak. (5510/Geçici 4. Md. Gereği.) Geçmiş yıllarda özelleştirilen ve her biri genel müdürlük olan KİT’lerden emekli başkanlar da dikkate alındığında, zamdan yararlanacak emekli, dul ve yetim sayısının 50 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Emeklinin kendisine 500 liranın tamamı yansırken, dul ve yetimlere hisseleri oranında artış yapılacak.
Ayrıca Milli Güvenlik Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı grup müdürleri de bu düzenlemeden yararlanabilecek. Yapılan değişiklik emekli daire başkanlarının maaşını 500 lira artırırken, çalışmakta olanların maaşını 64 lira düşürecek. Zira düzenlemeyle birlikte maaştan yapılan emeklilik keseneğinde bir miktar artış yaşanacak. Başkanlık, genel müdürlük ve üniversite daire başkanları gösterge artışından yararlanırken, belediyelerde görevli daire başkanları kapsam dışında kaldı. Meclis’te kabul edilen değişiklik, cumhurbaşkanının onayıyla yürürlüğe girecek.
Halanız üç maaşı da alabilir
Soru: Sadettin Bey, halam 1941 doğumlu. Kendisi de eşi de Bağ-Kur emeklisi. Eşini bir hafta önce kaybetti. Acaba halam vefat eden eşinin maaşından faydalanabilecek mi? Ayrıca halamın babası da Emekli Sandığı’ndan emekliymiş. Onun maaşını da alabilir mi? Samet O.
Cevap: Değerli okurum, halanız hem kendi maaşını hem de evlenmediği sürece eşinden dul aylığı alabilir. Kendisi Emekli Sandığı emeklisi olmadığı için ayrıca babasından da yetim aylığı alabilir. Yani halanız tekrar evlenmediği takdirde üç aylığı da bir arada alabilir. Evlenirse dul ve yetim aylıkları kesilir sadece kendi emekli aylığını alabilir.
Kendiniz hesaplayabilirsiniz
Soru: Sadettin Bey, annem 1967 doğumlu, 1992′de SSK’lı olmuş ve bir sene çalışmış. 1995′te evlendi ve iki çocuğu var. Son iki senedir de tarım (Ek-5) sigortası ödüyor. Annem doğum borçlanması yapabilir mi? Emeklilik yaşı nedir? Enes T.
Cevap: Değerli okurum, anneniz doğumlardan önce SSK’lı olduğu için borçlanma yapabilir. İki doğum için toplam dört yıl borçlanarak 1440 gün ödemiş olur. Eğer sigorta başlangıcı 23 Mayıs 1992′den önce ise 48 yaşında 5525 günü doldurarak, bu tarihten sonraysa 49 yaşında 5600 günle emekli olur. EmekliMatik programını kullanarak (sadettinorhan.net/emeklimatik) hem emeklilik tarihini hem de kaç gün doğum borçlanması yapabileceğini kendiniz ücretsiz hesaplayabilirsiniz.

AÖF 1 Haziran 2013 Sınav Soruları ve Cevapları PDF

AÖF 1 Haziran 2013 Sınav Soruları ve Cevapları PDF

AÖF sınavına girenlerin bu bilgileri okumadan sınava girmesi doğru değildir. AÖF sınavında ne yapılacak, AÖF sınavı için ne gibi evraklar olması lazım, O kadar hazırlandınız çalıştınız ama bir evrak unutup giderseniz o kadar emeğinizi çöpe atmadan hiç çekinmezler çünkü prosedür böyle şimdiden bütün sınava gireceklere başarılar dileriz.
1-2 Haziran AÖF Sınav Giriş Yerleri Açıköğretim fakültesi Tıkla Öğren, AÖF Sınav Giriş Belgesi İndir pdf
01-02 Haziran 2013 tarihinde 2013 – AÖF sınavı tüm Türkiye’de yapılacaktır. Sınavla ilgili olarak sınav giriş belgesi, sınav soru ve cevapları, sınav cevap anahtarı ve sınav sonuçlarını bu sayfadan takip edebilirsiniz.
Bütün bilgiler AÖF sınav takvimine göre işleneceğinden sayfamızı sık kullanılanlara ekleyerek sınavla ilgili her türlü gelişmeyi buradan takip edebilirsiniz.
Sınava Girecek adaylara şimdiden başarılar diliyoruz.
https://login.anadolu.edu.tr/?url=http://ogrenci.anadolu.edu.tr/tr/Login.aspx internet adresinden TC kimlik no’nuz ve büronuzdan aldığınız şifrenizle sisteme giriş yaparak sınav giriş belgenizi A4 ebadındaki bir kağıda printer çıktısı alabilirler.
2- Büro şifresi olmayan veya internet erişiminde problem yaşayanlar Kimlik kartları ve Öğrenci Kimlikleriyle en yakın AÖF bürosuna giderek sınav giriş belgesi alabilirler.
Sınava Giren Diğer adaylara soru sorma ve sınavla ilgili yorumlarını aşağıdaki yorum bölümüne ekleyebilirsiniz. (zor-kolay- hatırlanan soru vs.)
2012- 2013 ÖĞRETİM YILI AÖF SINAV TARİHLERİ
Bahar Dönemi Ara Sınavı 04 – 05 Mayıs 2013
Bahar Dönemi Ara Sınavı 01 – 02 Haziran 2013
DERS GEÇME İLE İLGİLİ BİLGİLER
KULLANILAN KISALTMA VE TERİMLER
1.AA ile CC arası “Geçer” notudur.
2.CD ile DD arası “Koşullu Geçer” notudur;
Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
3.FF, YZ, DZ “Kalır” notudur. Bu dersler tekrar alınmak zorundadır.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
5.Durum sütunundaki ifadeler Genel Not Ortalaması baz alınarak gösterilmiştir.

28 Mayıs 2013 Salı

Nazmiye Demirel Kimdir? Neden Vefat Etti Yaşı


Nazmiye Demirel Kimdir? Neden Vefat Etti Yaşı

Nazmiye Demirel Kimdir? Neden Vefat Etti Yaşı
Türkiye’ye yıllardır emek veren eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in hayat arkadaşı Nazmiye Demirel hastalığı nedeniyle uzun zamandan beri tedavi görüyordu, ne yazık ki bütün çabalara rağmen hayatını kaybeden Nazmiye Demirel’e Allah’tan rahmet diliyor bütün sevenlerine baş sağlığı dileriz.nazmiye-demirel
Nazmiye Demirel Kimdir Neden Öldü Kaç Yaşında Biyografi
Nazmiye Demirel 1927 yılında Isparta ilinde dünyaya geldi. 12 Mart 1948 tarihinde 9. Cumhur Başkanı olan Süleyman Demirel Bey ile evlendi. Yaşının ilerlemesinden dolayı Alzheimer hastalığına yakalandı. Yaklaşık olarak 2005 yılından beri Alzheimer hastalığı ile mücadele etmekteydi. Nazmiye Demirel kocasına siyaset alanında her daim destek olmuş olan isimlerden birisidir.

Elvan Dişli Kimdir? Elvan Dişli Biyografi


  • Doğum Tarihi: 1987
  • Doğum Yeri: Çorlu
  • Tarih: 28 Mayıs 2013 11:52
  • Kontrol: 3599 gün, 23 saat
Elvan Dişli Kimdir

Biyografi

Elvan Dişli, 1987 Çorlu doğumlu. İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümü Mezunu Olan Elvan Dişli Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimi aldı.
Sende Gitme ve Umutsuz Ev Kadınları adlı dizilerinde rol alan Elvan Dişli
 2013 yılında Show TV’de yayınlanacak Benim Hala Umudum Var dizisinde Rol Alacak

Fenerbahçe 2013-2014 Sezonu Takım Kadrosu

Fenerbahçe Takım Kadrosu ve Forma Numaraları Güncel Liste 2012 2013 
Fenerbahçe Profesyonel Futbol A Takımı 2012-2013 sezonu Forma numaraları ve kadro oyuncuları listesi.

Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2013 Salı

Kaleciler

No.
Adı Soyadı
1
Volkan Demirel
34
Mert Günok
54
Erten Ersu
85
Serkan Kırıntılı

Forvet

No.
Adı Soyadı
7
Moussa Sow
11
Dirk Kuyt
23
Semih Şentürk
28
Beykan Şimşek
99
Pierre Webo


Defans

No.
Adı Soyadı
2
Egemen Korkmaz
3
Hasan Ali Kaldırım
4
Bekir İrtegün
6
Joseph Yobo
33
Reto Ziegler (K)
53
Serdar Kesimal
67
Orhan Şam
77
Gökhan Gönül



Orta Saha

No.
Adı Soyadı
5
Mehmet Topal
9
Miroslav Stoch
14
Raul Meireles
16
Cristian Baroni
17
Recep Niyaz
20
Sezer Öztürk
21
Selçuk Şahin
25
Emre Belözoğlu
27
Milos Krasic
38
Mehmet Topuz
48
Salih Uçan
88
Caner Erkin



27 Mayıs 2013 Pazartesi

Efes Pilsen Gazete Reklamı Alkol Yasağı


2013 Alkol yasağı kapsamında alkol markalarının reklam yapmasına yasak getirildiği için olayı protesto etmek adınaEfes Pilsen firması gazetelere tam boy reklam verdi. Markasız bir şişe ve Efes adının geçmediği reklam istenilen mesajı vermeye yetti.

Laçin Ceylan Kimdir? Laçin Ceylan Biyografi

Eski tiyatroculardan kim kaldı Ne kadar dizileri filmleri severek izlesek te eski tiyatroların ve filmlerin yerini almıyor. Eskiden her şey daha güzel ve tatlı geliyordu ama şimdi hangi diziyi filmi izleyeceğini bile şaşırıyorsun. Neyse konuyu uzatmayalım Rahmetli Sadri Alışık’la yılın en iyi tiyatro ödünü alan Laçin Ceylan sonra oyunculuğa yükselip bir çok dizi ve filmde hala rol almaktadır.lainceylan3
25 Kasım 1965′de doğdu. İzmir Özel Türk Koleji’den mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’den mezun oldu. Laçin Ceylan Türk oyuncu. Karanlıkta Koşanlar, Gece Yürüyüşü ve Hatırla Sevgili dizilerindeki rolleriyle tanınır Nihat İleri ve Levent Öktem’le birlikte Bi Tiyatro’yu kurdu. Burada, Etna: Bedendeki Kuyu adlı oyunda oynamaktadır.
Oynadığı Bazı Oyunlar
Etna Bedendeki Kuyu
3. Selim
Balerin
Hizmetçiler
Ferhat İle Şirin
Arka Bahçe
Hayvan Çifliği
Oynadığı Filmler ve TV Dizileri
Hatırla Sevgili (TV), Yönetmen: Ümmü Burhan, 2006 – Sevim Gürsoy
Gümüş (TV), Yönetmen: Tarık Alpagut, 2005 – Gülsün
Gece Yürüyüşü (TV), Yönetmen: Mesude Erarslan, 2004 – Tülin
Karanlıkta Koşanlar (TV), Yönetmen: Uğur Yücel, 2001 – Yasemin
Kaçıklık Diploması, Yönetmen: Tunç Başaran, 1998
Kurşun Adres Sormaz, Yönetmen: Bilge Olgaç , 1992

26 Mayıs 2013 Pazar

PTT Personel Alımları 1 Haziran 2013

PTT 1 Haziran’da KPSS ile 730 kişilik personel alımı yapacak. Sonra yok ben duymadım, yok haberim olmadı falan demeyin hemen kaydınızı yaptırıp bu 730 kişiden biri siz olabilirsiniz. PTT’nin 1 Haziran 2013 personel alımları sadece lisans mezunlarını kapsayacak. 2012 yılı P3 puanı olan adaylar Haziran 2013 personel alımlarında tercih yapabilecekler.

Gülçin Santırcıoğlu Kimdir?

Gülçin Santırcıoğlu Nereli? Boyu Yaşı
Doğum Yeri: İzmir
Doğum Tarihi: 1977
Eğitim Durumu: Akademi
Bu gün Gülçin Santırcıoğlu hakkında sizlere tanıtmaya çalışacağız. “Elveda Rumeli” dizisiyle meşhur olup tanınan oyuncu yaşadığı ve doğduğu yer izmir’dir.gulçin-santircıoğluu
İlk ve orta öğrenimini İzmir Özel Fatih Lisesi’nde tamamladı. Sahne sanatlarına olan ilgisi ve yeteneği sebebiyle lisans eğitimi için Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na başvurdu ve şan eğitimi aldı. 2002 yılında doğduğu kenti bırakıp, İstanbul’a taşındı.
Annesi, babası ve kız kardeşi İzmir’de yaşıyor.İstanbul’da sesinin gelişimi için çok saygı duyduğu Gül Sabar ile şan eğitimine devam etti. Çeşitli gruplarla solist olarak sahne aldı, müzikten aldıklarını paylaşmak için “Ruhi Su Vakfı’nda” şan eğitmenliği yaptı. 1997 yılında kısa filmlerle başladığı oyunculuk serüveni 2004 yılında eşzamanlı olarak rol aldığı bir televizyon dizisi ve bir uzun metraj filmle farklı bir boyut kazandı. Rol aldığı “Türev” filmi Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kazandı. Filmdeki performansıyla çok takdir edildi ve ÇASOD tarafından “Umut Vaad Eden Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.Müzikal alanda sahne programlarının yanı sıra dizi müzikleri seslendirdi. 2006 yılında rol aldığı Semih Kaplanoğlu’unun “Yumurta” filmi “En iyi Film” dalında Altın Portakal aldı, ayrıca Avrupa Film Akademisi ödüllerinde 12, SİYAD ödüllerinde 9 dalda aday gösterildi. 2007 yılında rol aldığı Selim Evci’nin ilk uzun metraj filmi “İki Çizgi” 2008 sonbaharında vizyona girecek.
Kısa filmlere gönlünde ayrı bir yer ayıran oyuncunun çalıştığı kısa film yönetmenleri arasında Cemil Ağcıkoğlu bulunuyor. Ayrıca, 2008 Akbank Kısa Film Festivalinde “Kısa Film ve Oyunculuk İlişkisi” söyleşisine konuşmacı olarak katılmış olmaktan ayrıca mutluluk duydu.2008 Şubat ayında piyasaya çıkan BaDEM grubunun 2. albümünde “Kalpsiz” şarkısının akustik versiyonuna düet yaptı.Halen ATV’de yayınlanan “Elveda Rumeli” dizisinde rol aldı.

Survivor 34. Bölüm izle 27 Mayıs 2013

Survivor 34. Bölüm izle 27 Mayıs 2013

Survivor 2013 ünlüler gönüllüler 34. bölüm tek parça 27 Mayıs Pazartesi 2013
Survivor’da heyecan devam ederken, dokunulmazlıkla dördün biri oyununu oynayacaklar. Büyük ödülü kim alacak kim elenecek herkesin merakı haline gelen Survivor 27 Mayıs 2013 Pazartesi akşamı 34. bölüm Star TV’de yayınlandıktan sonra buradan direkt izleyebilirsiniz. Survivor oyuncularından kim kazanacak kim kaybedecek tahminlerinizi tartışıp eleştirebilirsiniz.
survivor-27-mayıs-2013

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Skype Yerine Eskisi Gibi Msn Kullanmak İsteyenler


Skype Yerine Eskisi Gibi Msn Kullanmak İsteyenler

Msn yerini Skype alırken çoğu kullanıcı bu durumdan bir hayli memnun olmadılar; Neden mi? Skype’de mail geldiği görünmüyor Msn’e alışkın olmayanlar kullanmakta zorluk çekiyor bize gelen yorumlar Msn adresini geri istiyoruz veya Skype harici msn kullanabilir miyiz bu gibi bir sürü soruyla karşılaşmaktayız. MSN-ve-SkypeEski msnyi kullanmak isteyenler için; Messenger Reviver 2 programı ile eski MSNnize kavuşa bileceksiniz. Tüm bunları yapabilmeniz için kendimde denedim ve kullanıyor olmamdan dolayı bana sıklıkla nasıl eski msnyi kullanabiliyorsun diyenler için BURAYI okumalarını tavsiye ediyorum.

Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları 25 Mayıs 2013


Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları 25 Mayıs 2013

Her hafta kazandıran Sayısal Loto, bu akşam yine kazandırmaya devam ediyor. 49 sayı içinde 6 bilene büyük ikramiye veren Milli Piyango İdaresince her hafta Cumartesi çekilişi yapılan Sayısal Loto sonuçları bu akşam 22.30 arası çekiliş yapılır yapılmaz güncel platformumuzdan direkt öğrenebilirsiniz.25-mayıs-2013-sayısal-loto-çekiliş-sonucuHer insanın bu hayatta bir hayali vardır bu hayalinizi gerçekleştirecek miktarda para veren şans oyunu sadece 49 rakam içinde 6 tanesini doğru bulup kolonları işaretlemek olacaktır. 863. haftasına gelen Sayısal Loto, bu akşam sizin kapınızı çalabilir.

24 Mayıs 2013 Cuma

Sedef Avcı Kim Sedef Avcı Nereli Yaşı Boyu


Sedef Avcı Kim Sedef Avcı Nereli Yaşı Boyu

Kanal D favori oyuncularından Sedef Avcı, Menekşe ile Halil ve Ezel adlı dizileriyle tanınmış genç ve güzel oyuncudur.  Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümü mezunu olan Sedef Avcı, Gaye Sökmen Ajansı’na bağlı olarak mankenlik yapmıştır. 1997 Elite Model Look birincisidir. Model ve oyuncu Kıvanç Kasabalı ile evlidir.
Sedef-Avcı

Sedef Avcı’nın Doğum Yeri: İstanbul
Sedef Avcı’nın Doğum Tarihi: 22.01.1982
Sedef Avcı’nın Boyu: 175 cm
Sedef Avcı’nın Mesleği: Oyuncu

Aysel Yolaçan Kimdir?


Aysel Yolaçan, 2002 yılından beri Beşiktaş’ın eski Başkanlığını’da yapan Serdar Bilgili ile beraber olduğunu ve bu beraberlikten doğan 7 yaşında kızının olduğunu iddia eden kişidir.
Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili’ye babalık davası açan sosyetik ünlüdür.
2002′den beri eski Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili’yle birlikte yaşadığını ileri süren Aysel Yolaçan, 7 yaşındaki kızının da bu beraberlikten dünyaya geldiği iddiasıyla işadamına babalık davası açtı.
Aysel Yolaçan’ın avukatı, Aile Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, eşinden boşanan Serdar Bilgili’nin 17 Ocak 2002′ten itibaren müvekkili Yolaçan ile nikahsız olarak karı koca hayatı yaşadığını, bu birliktelikten 29 Ocak 2006′da bir kız çocuklarının dünyaya geldiğini ileri sürdü.Aysel-Yolaçan
15 bin lira nafaka talebi
Dilekçede Bilgili’nin kızını çok sevdiği, okuldaki başarılarından gurur duyduğu, ona “kızım, bir tanem” diye hitap ettiği gibi detaylara da yer verildi. Avukat, dilekçenin devamında baba kızın birlikte çekilmiş fotoğraflarına bakıldığında çıplak gözle benzerliğin görüldüğünü yazdı. Yolaçan, Bilgili’den hem kızını nüfusuna aldırması hem de 15 bin lira tedbir nafakası talebinde bulundu.

Serdar Bilgili, birkaç gün önce Fransız model Amelie Latournald ve geçen nisanda New York’ta dünyaya gelen oğulları Ali ile Kelebek’e manşet oldu. Bilgili’nin ilişkisini ve bir oğlu olduğunu basından öğrenen Aysel Yolaçan, daha fazla beklemeyip ocak ayında aynı konuda ihtarname çektiği Bilgili’ye babalık davası açtı.

2013-2014 Fenerbahçe Yeni Formaları - Fenerbahce Yeni Sezon Formaları

2013-2014 Fenerbahçe Yeni Formaları - Fenerbahce Yeni Sezon Formaları
2013-2014 Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları...

2012-2013 Süper toto süper lig ikinci bitiren ve Ziraat Türkiye Kupasını kazanan Fenerbahçe yeni sezonda yeni formalarla taraftarının karşına çıkacak...


İlkokul ve Ortaokullarda Sınıfta Kalmak Geri Geldi - İlkokulda Sınıfta Kalmak Var mı?

İlkokul ve Ortaokullarda Sınıfta Kalma Uygulaması Yeniden Geldi... 

İl milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderen MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, "okula devamı sağlanamayan sürekli devamsız öğrenciler ile derslerden yeteri kadar not almamış kaynaştırma ve özel eğitim öğrencileri de dahil, ilköğretim kurumlarında benzer konumdaki tüm öğrencilerin e-okul tarafından sınıf tekrarına bırakılacağını" açıkladı.

Bakalım uygulama nasıl olacak...

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

YORUM YAPARAK DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ..
.


Şubat Yağmurlar Şarkısı Dinle - Şubat Yağmurlar Klibi İzle

Şubat Yağmurlar Şarkısı Dinle - Şubat Yağmurlar Klibi İzle

Şubat dizisinde her zaman olduğu gibi yine güzel bir kliple karşınızda...
İşte Şubat dizisi Yağmurlar şarkısı...

Şubat Dizisi Yağmurlar Klibi İzle:

Şubat Dizisi Yağmurlar Şarkı Sözleri: Sokaklar sakin geceler karabasan Ellerim titrer Kim bu ben kim bu susan Ne soran var ne bilen sebebim yok Bana kıyan erkeğim sen gül Vazgeçtim rüyalardan Beni sevmezsen yağmurları sev Bulutlar ağlasın sen gül güneş doğsun yeniden Gidiyorum gözüm yaşlı Hatıran har yüreğime Sen sev yağmurları Yağmurlar yağsın üzerime Gidiyorum gözüm yaşlı Ah yine yol yol üstüne Sen sev yağmurları Yağmurlar yağsın yüzüme...

Nez You Know I'm No Good Şarkısı Dinle Nez You Know I'm No Good Şarkı Sözleri

Nez yeni şarkısı You Know I'm No Good...

Nez yeni albümü Retro Turca'da Amy Winhouse şarkısı olan You Know I'm No Good şarkısını seslendirdi...

İşte Nez-You Know I'm No Good Şarkısı ve Şarkı Sözleri:


Nez - You Know I'm No Good Şarkısı Dinle:





Alkol 22.00 den Sonra Satılması Yasaklandı

2013 İçki Yasağı Gece İçki Satılmayacak


Yeni Alkol yasası kabul edildi...

Artık 22.00 ile 06.00 saatleri arasında alkollü içki satılması yasak...
İçki satışı saat 22.00 dan sonra yasak..
Yeni yasa ile alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak, alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları düzenlenebilecek.

Çağatay Ulusoy Yeni Dizisi Aşk Hikayesi Ne Zaman Başlayacak?

Aşk Hikayesi Eylülde STAR TV'de...

Uzun zamandır televizyon ekranlarında görünmeyen Çağatay Ulusoy yeni bir dizi ile ekranlara dönüyor. Adını Feriha Koydum dizisinin final yapmasının ardından uyuşturucu kullandığı yolunda çıkan haberler ile zor günler geçiren Çağatay Ulusoy yeni bir dizi ile tekrar seyirci ile buluşacak. Özellikle genç kızların takip ettiği oyuncunun yeni dizisinin adı Aşk Hikayesi. Dizide Çağatay Ulusoya'a başrollerde Serenay Sarıkaya eşlik edecek...


Fatmagül Fakı ile Tuncay Şanlı Ayrıldı mı?

Survivor yarışmasının gönüllüler takımında yarışan Fatmagül Fakı, Tuncay Şanlının sevgilisi idi..
Yarışmadan elendikten sonra Türkiye'ye dönen Fatmagül Fakı, sevgilisi Tuncay Şanlı'dan ayrıldı...

Tuncay Şanlı ile Fatmagül Fakı ayrıldı mı?
İkilinin twitter hesaplarından birbirlerini takip etmemelerini çiftin ayrıldığı iddalarını da güçlendiriyor...

Tuncay Şanlı ile Fatmagül Fakı ayrıldı mı bilinmez ama yakında bu haberin doğruluğu yada yanlışlığı ortaya çıkacaktır...

Aurelien Chedjou Kimdir? Aurelien Chedjou Biyografisi


2012-2013 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray yeni sezon için transfer hazırlıklarına başladı. Transfer listesinde bir çok yıldız futbolcu bulunan Galatasaray'ın özellikle istediği isimlerden birisi de Aurelien Chedjou. Peki Aurelien Chedjou kimdir? Aurelien Chedjou biyografisini ve gollerini guncelportal.blogspot.com olarak sizler için derledik.

Aurelien Chedjou Kimdir?

Aurelien Chedjou Biygrafisi:

23 Mayıs 2013 Perşembe

Süper Loto Çekilişi Sonuçları 23 Mayıs 2013


Süper Loto Çekilişi Sonuçları 23 Mayıs 2013

Yine kalplerin gümbür gümbür attığı bir haftada sizlerle beraberiz. Süper loto 291. haftasında 3. devrini gördü bu akşam saat 22.00 de şans sizin kapınızı çalabilir. Büyük ikramiye için hemen bir kolon doldurup bu gün şansınızı bir kez daha deneyin hemen pes etmeyin devretmiş, bize çıkmaz illaki bir veya 2-3 kişiye aynı anda çıkabilme olanağı yüksek. images
Süper Loto çekilişleri Milli Piyango İdaresi tarafından her Perşembe akşamı gerçekleştiriliyor. 23 Mayıs Süper Loto çekiliş sonuçları ve büyük ikramiyeyi kazandıran ikramiye grupları da çekilişin hemen ardından güncel Süper Loto çekiliş sonuçlarını hemen öğrenebilirsiniz.

Görüş Günü Kadınları Dizisi oyuncuları fragmanı

Görüş Günü Kadınları Dizisi oyuncuları kanalı: Fox Tv’nin önümüzdeki sezon iddialı işlerinden biri olan Görüş Günü Kadınları için usta Yönetmen Faruk Teber ve başarılı görüntü yönetmeni Sami Saydan ile anlaşıldı. NTC Medya’nın yapımcılığını üstlendiği dizi için Adana’da cezaevi inşa ediliyor

Görüş Günü Kadınları Dizisi fox da yayınlanacak

Yapımcı Mehmet Yiğit Alp, yeni sezonda Fox Tv ekranlarında izleyiciyle buluşacak dizi için, Çukobirlik’de yaklaşık 7500 metrekarelik bir alana cezaevi inşa ediyor. Dizinin başrollerinden biri için başarılı oyuncu Şenay Gürler ile anlaşıldı. Sevdikleri hapse düşen dört kadının hikayesini konu alan dizi için süpriz oyuncularla görüşmeler sürüyor. Hazırlıkları titizlikle sürdürülen dizinin senaryosunu Özgür Evren Heptürk yazıyor.

Görüş Günü Kadınları Dizisi fragmanı henüz yok ama fox tv de.

Kadın kahramanlarının yüreklere işleyecek dramları ve sürükleyici hikayesi ile FOX’un iddialı işlerinden biri olan Görüş Günü Kadınları’nın çekimlerine haziran ayında başlanacak.


Alper Potuk Fenerbahçe Forması Giydi Alper Potuk Fenerbahçe Forma Numarası


Galatasaray'ın transfer etmek istediği Eskişehirsporlu Alper Potuk'u Fenerbahçe aldı...

Fenerbahçe'nin süpriz transferi Alper Potuk Fenerbahçe forması giydi...

Alper Potuk Fenerbahçe Forması Giydi!..

İşte Alper Potuk'un fenerbahçe forması...


22 Mayıs 2013 Çarşamba

Aleksandr Sergeyeviç Puşkin (Alexander Pushkin)

Eski bir soylu aileden gelen Puşkin, Zarskoye Selo Lisesi'nde Rus, antik ve Batı Avrupa edebiyatı üstüne kapsamlı bilgiler edindi, özellikle Fransız Aydınlanma dönemini inceledi, özgürlük ruhlusu öğrenci arkadaşları ile şairlerin manevi önderi oldu. 1817'den sonra Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başlayan Puşkin, Petersburglu bir Dekabrist gizli dernekle yakın bir bağ kurmuş, yazdığı siyasal şiirlede özgürlük düşünceleri ile zorbalığın yıkılışını işlemiştir. Şiirleri yüzünden, 1820'de Güney Rusya'ya sürülen Puşkin, bu dönemlerindeki devrimci-romantik şiirlerinde kendi ideallerine sıkı sıkıya bağlı kalır. Bu arada bazı şiirlerinde kötümser-trajik bir hava da gözlenir. Bu dönemde Puşkin, şiir tekniğindeki ustalığını geliştirmiştir. Şiiri, o güne kadar Rus edebiyatında görülmedik bir ritmik çeşitliliğe, çağrışım zenginliğine, ince ses vurgulamalarına ve müzikselliğe; düşünce derinliği ile duygu anlatımının parlak bir bireşimine erişmiştir. Puşkin'in son yıllardaki derin düşünceli, tiksindiği saray dünyasıyla gitgide daha çok çatışma içene giren şiirinde, üzüntü ve yakınma havası görülürse de, bu hiçbir zaman kendisinin insan aklının zaferine ve tarihsel ilerlemeye olan inancını gölgelemez. Puşkin, sarayda çevrilen dolaplar yüzünden düello yapmaya kışkırtılması sonucunda, bir Fransız göçmeni olan d'Anthes tarafından öldürülmüştür.

Puşkin'in yapıtları, Rus edebiyatının doruklarında yer aldığı kadar, Rus edebiyatının gelişmesindeki bir dönüm naktasını da oluşturur. 19. yüzyıl romanının (Dostoyevski, L. Tolstoy) gelişimine öncülük etmiştir. Yaşamsal olayları gerçekçi bir gözle, toplumsal yönden tam olarak kavrama ve eleştirel bir bakışla değerlendirme isteği Puşkin'i düzyazıya itmiştir. Halka bağlılık ve yaşamı olumlayan, dünyaya açık bir insancıllık, Puşkin'in yalnızca Rus ulusunun en önemli şairi yapmakla kalmamış, dünya edebiyatının da en büyük temsilcilerinden biri durumuna yükseltmiştir.

Yapıtları: Çadayev Üstüne (1829, şiir), Kafkasya Mahpusları (1822, şiir), Çingeneler (1827, şiir), Bir An Benim Olsun (1827, roman), Evgeniy Oyunu (1833, roman), Byelkin'in Hikayeleri (hikaye, 1831), Maça Kızı (1834, hikaye), Yüzbaşının Kızı (1836, roman).

Fazıl Say Kimdir? Fazıl Say Nereli Yaş Boy



Fazıl Say
Adı Soyadı: Fazıl Say
Doğum Tarihi:14 Ocak Çarşamba, 1970 
Doğum Yeri: / Ankara / Türkiye 
Mesleği: Sanatçı

Fazıl Say

Klasik müzik piyanisti, besteci
Fazıl Say, yazar ve müzikolog Ahmet Say'ın oğludur. 
Henüz üç yaşında iken obuacı Ali Kemal Kaya ile ritmik jimnastik ve işitme alıştırmalarına başlayan Fazıl Say, bir yıl sonra ise Mithat Fenmen’den piyano dersleri almaya başlamıştır. 1982 yılında Mithat Fenmen’in vefatı üzerine Ankara Devlet Konservatuarı'na girdi. 'Özel Statü' olarak nitelenen hızlandırılmış yoğun eğitim sürecinde Kamuran Gündemir ile piyano, İlhan Baran ile de kompozisyon çalışmıştır. Yine İlhan Baran’ın isteği üzerine çağdaş müzik stilleri çalışması için Ertuğrul Oğuz Fırat’dan ders aldı.
1987 yılında konservatuarı bitirdikten sonra Almanya’nın DAAD bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda ABD'li piyanist David Levine'in öğrencisi oldu. 

Miranda Kerr Kimdir? Miranda Kerr Resimleri


Miranda Kerr Biyografi Miranda Kerr 1985 Avustralya doğumlu mankendir. Profesyonel olarak kariyerine 1997 yılında keşfedilmesinin ardından başlar. Şu sıralar moda dünyasının yükselen yıldızları arasındadır. En tanınmış çalışmaları arasında Maybelline ve Victoria’s Secret vardır. 

Miranda iki çocuklu Kerr ailesinin küçük çocuğudur. Gunnedah adlı küçük bir kasabada yetişmiş katolik okulunda okumuştur. 13 yaşındayken Dolly adlı gençlik magazin dergisinin düzenlediği kapak yüzü yarışmasında birinci olmuş, Melbourne Chadwick ajansıyla mankenlik sözleşmesi imzalamıştır. Kerr kısa sürede hem okuyup hem de çalışarak kariyer yapmayı başarır ve Avustralya Portmans mağazalar zincirinin TV reklamlarında boy gösterir. Daha sonra da Avustralya ve Yeniz Zelanda’daki moda dergilerinin kapaklarını süslemeye başlar. 

Justin Bieber Msn ve Facebook Adresin Nedir?


Justin Bieber Msn ve Facebook Adresin Nedir?
En sonunda Justin Bieberin msn adresine ulaştık yalnız öncelikle msn adresine facebook adresinizi mail olarak göndermeniz gerekiyor oradan sizin fotografınıza profilinize baktıktan sonra ekleyecek mail yollayan kişilerden sadece 3 tanesi ile konuşacagını söyledi kendisi 
Justin Bieber´in Msn adresi justin-bieber-19@hotmail.com
Bence acele edin ve en güzel fan togotrafınıda mail olarak gönderin hem Justin Bieber ile msn de konuşup tanışma imkanını yakalayın hemde fotografınız internet sitesinde yayınlansın
aaa